zondag 27 december 2015

Sicilië en de zee


Van 9 oktober t/m 17 april presenteert het Allard Pierson Museum de tentoonstelling ‘Sicilië en de zee. Duik in het verleden.’
Van de website:
Spectaculaire vondsten uit 6 verschillende scheepswrakken die rondom Sicilië zijn gevonden vertellen het verhaal van dit eiland, dat als knooppunt van handel, cultuur en beschaving fungeerde. Door de ogen van personages zoals Odysseus, Justinianus I én onze eigen Michiel de Ruyter ontdekt de bezoeker de wrakken en de bijzondere objecten die eeuwen lang op de zeebodem verborgen lagen.
Sinds de prehistorie is Sicilië al een knooppunt in de Middellandse Zee. De tentoonstelling creëert en illustreert een periode van 2500 jaar culturele uitwisseling en beïnvloeding, vanaf de pionierende Myceners en Feniciërs tot aan Michiel de Ruyter. De tentoonstelling eindigt met de zeeslag bij Agosta, waar onze nationale volksheld werd geveld.

2 opmerkingen:

  1. Goede morgen es. Goh, dit is een wel heel interessant log, je weet dat mijn interesse naar alles uitgaat wat met geschiedenis te maken heeft, je hebt er me dus plezier mee gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede morgen es. Waarom krijg je toch niet meer reacties op dit schitterend blog vol kunst en cultuur? Ik begrijp het niet want je site is het meer dan waard eens te bezoeken, net als deze tentoonstelling!

    BeantwoordenVerwijderen