donderdag 20 september 2012

trip
 

In de oude snijzaal van het voormalig pathologisch anatomisch laboratorium op het Wilhelmina Gasthuisterrein bevindt zich smart project space 
Een buitengewone tentoonstelling daar gezien gelijk een tripervaring. 

Onderstaande tekst overgenomen van Galeries.nl 
Giorgio  Andreotta Calò presenteert in samenwerking met Emanuele Wiltsch Barberio een alomvattende audiovisuele installatie die de dynamiek van Tijd inzichtelijk maakt.
Dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang is de tentoonstelling en site-specifieke installatie 08.09.2012 - 21.10.2012 een meditatie op tijdelijkheid en eeuwige herhaling alsook een reflectie op cinematografische stijl en conventies. Tijd is een van de meest fundamentele en tegelijkertijd abstracte aspecten van de menselijke ervaring, die de wereld articuleert in een dynamische sequentie van elkaar opeenvolgende momenten in plaats van statische beelden.
Giorgio Andreotta Calò maakt gebruikt van het principe van de stenoscoop. Door het plaatsen van een optische lens in de verder geheel gesloten en verduisterde wanden van de expositieruimten, wordt de lucht met wolken en een fractie van de omgeving geprojecteerd op de vloeren van de tentoonstellingsruimten en komen buiten en binnenruimte telkens voor een moment samen. Dit visuele tapijt verhoudt zich tegelijkertijd tot de tijdelijkheid van geluid dat Emanuele Wiltsch Barberio in een compositie ontleend aan het real time geluid van de klok in de klokkentoren van SMART Project Space introduceert in de installatie van Andreotta Calo. In de overlappende beelden en geluidsnuances ontvouwt zich in real time een organisch evoluerend audiovisueel landschap. Variaties en herhalingen rekken de tijd waarin heden en verleden in verglijdende perspectieven in elkaar opgaan. 
De installatie wordt op dezelfde wijze beheerst door natuurlijk licht en het ritme van de seizoenen, als de wereld tot de industriële revolutie. Als gevolg hiervan wordt de tijd relatief en schaalbaar. Voor de duur van de tentoonstellingen is het wederom de dynamiek van het seizoen dat de lengte van de dag bepaalt en de dag zo articuleert de tijden van zonsopgang en ondergang wederom bepalend worden voor aanvang en einde van de werkdag of in dit geval van de openstelling van de tentoonstelling.
  
Na de rondgang door de ruimte werd door Eglede filmster van het project, gevraagd wat je van de voorstelling vond.
Ik oreerde enige zinnen in het Nederlands. Gezien de aard van het Engelstalige project werden het vier woorden.

***
12/10 ontving ik de link van de video met bijgaande tekst:

I want to say many thanks for your participation in my little project (filming visitors of the exhibition:). I wanted to put all your phrase but non of our dutch SMART team members could't translate your dutch part:)) so I left only 'mysterious'. All the best, Egle 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten