woensdag 25 juli 2012

de ruïnes van Detroit

Op een van mijn strooptochten breng ik een bezoek aan de expositie 'the ruins of Detroit' van de talentvolle fotografen Yves Marchand & Romain Meffre en treft mijn oog vergane glorie van een verblindende schoonheid.
Zoals iedereen inmiddels weet staan vergankelijkheid en verval hoog op mijn prioriteitenlijst. Zelden zo'n schot in de roos was mijn deel en stante pede werden al mijn imaginaties vervuld.

* Deze fascinerende fotoserie over het verval en de teloorgang van de industriestad Detroit is voor het eerst als solo expositie in Nederland te zien. Wereldwijd is 'The Ruins of Detroit' reeds in vooraanstaande galeries tentoongesteld, waaronder het Kühlhaus in Berlijn. Veel verzamelaars hebben het werk van dit Parijse duo reeds in hun verzameling opgenomen. Dit genre staat bekend als Urban Explorational Photography (Urbex).
Tijdens deze expositie zijn foto's te zien van oude T-Ford productiehallen, verlaten hotelkamers, voormalige tandartspraktijken, afgebroken Grand Ballrooms, vervallen kerken en lege klaslokalen...

* uit de folder: Galerie Fontana Fortuna

In een prachtig pand op de Keizersgracht 105, waar deze expositie plaatsvindt,  heb ik amateurfoto's gemaakt die kwalitatief enigszins te wensen overlaten maar aardig inzicht geven in bovenomschreven ondergang.


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten